O mięcie, która świetnie nadaje się do chłodzących w upalne godziny napojów pisaliśmy tutaj.
Różne rodzaje mięt z naszej produkcji - propozycja na balkon |
Do naszego domowego niezbędnika należy dopisać kolejne zioło: OREGANO.
Oregano to nasz polski gatunek, dorasta do 20-50 cm rozkładając się na boki. Lubi stanowisko słoneczne, zaciszne, suche z przepuszczalnym podłożem. Ma małe fioletowe kwiatuszki. Roślina wieloletnia.
Kuchnia. Osoby, które lubią pizzę, makarony, mięsne sosy lub po prostu pieczone mięso powinny wpisać na listę roślin, które trzeba mieć, właśnie oregano - o aromatycznym, lekko gorzkim smaku.
Można wykorzystywać świeże lub suszone. Oregano do suszenia najlepiej zbierać w pełni kwitnienia.
Dodane do potraw pozytywnie wpłynie na nasze procesy trawienne, a także będzie sprzyjać prawidłowej pracy wątroby.
Oregano pospolite z naszej produkcji - posadzone wiosną. |
W naszej ofercie posiadamy:
- oregano pospolite
- oregano pikantne
- oregano Aureum Gold.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz